Waarom een macbook

Waarom een macbook

Ik was al een tijd lang aan het sparen, voor wat precies, geen idee, maar sparen is eigenlijk altijd goed. Toen mijn laptop op een dag kapot ging wist ik meteen wat ik ervan wilde kopen: een nieuw laptop. Ik wist diep in mijn hart dat ik een MacBook wilde, maar mijn hemel wat zijn die dingen duur! Ik besloot nog even te wachten en rond te kijken maar een paar maanden later was het zover, ik ben toch gegaan voor een MacBook. Vandaag een artikeltje waarom ik er toch voor heb gekozen deze te kopen en wat ik ervan vind!

MacBooks zie je tegenwoordig overal, als je in een koffietentje zit, op school of zelfs in winkels. Je kunt er eigenlijk bijna niet meer omheen. Overal hoorde ik ook om me heen dat deze laptops echt de hemel zijn en helemaal het einde. Ik twijfelde wel een beetje want ik was tenslotte Windows gewend en het besturingssysteem van Apple is echt totaal, maar dan ook totaal anders. Toch ging de knop om nadat ik heel goed heb nagedacht over deze ontzettend dure aankoop. Ik dacht dat mijn scooter prijzig was, nou deze is dat nog even net wat meer haha.

Waarom ik gekozen heb voor een MacBook

Één van de redens waarom ik voor deze MacBook heb gekozen is omdat je nu Windows 8 hebt op normale laptops en computers. En als ik iets vreselijk vond is dat het wel. Ik vind het niet fijn werken en is totaal anders. Ik dacht bij mezelf als ik toch echt wat anders moet aanleren dan maar het besturingssysteem van Apple.

Reden nummer 2 is omdat het een ontzettend lichte laptop is. Sinds ik chronisch ziek (voor nieuwe lezers: Ik heb me-cvs en fibromyalgie) en daardoor zijn zware dingen snel lastig. Deze MacBook is zo licht dat het fijn voelt op mijn schoot en ik kan hem makkelijk overal mee naartoe nemen.

Reden nummer 3 is dat ik het een ontzettend mooie laptop vind. Het toetsenbord, het uiterlijk, het scherm en tja.. eigenlijk alles! Ik ben er al verliefd op de eerste keer dat ik het zag.

En de laatste reden, ik heb een iPhone. Nu is dat niet meteen de reden maar ik heb mijn iPhone nu ongeveer 2,5 jaar en ben er nog steeds heel blij mee. Natuurlijk is die wel wat slomer maar ik ben nog elke dag blij dat ik deze heb gekocht. Met mijn vorige telefoon, een Samsung, was ik er na 1 jaar al helemaal klaar mee. Daarom dacht ik dat ik met een MacBook ook lang tevreden zal zijn. Natuurlijk is het echt een grote aankoop maar sinds ik ‘m heb, heb ik nog geen dag spijt gehad. Ik ben dol op mijn MacBook en vind het heerlijk om erop te werken, surfen, spelletjes te doen of gewoon om muziek te luisteren. Ik was het nieuwe besturingssysteem zo gewend (google is je grootste vriend) en word er ook helemaal gelukkig van. Ja, ik kan met zekerheid zeggen dat deze MacBook één van de beste aankopen ooit is geweest. Want hier ga ik sowieso heel veel plezier aan bleven.

Als je zelf niet weet welke laptop je moet kopen en je twijfelt, ik heb een tip voor je: Vergelijk!! Ga naar bijv. een Media Markt of zoiets en bijv. een Apple store en kijk wat je zelf het fijnste vindt werken. Schrijf voor jezelf op wat je zoekt in een laptop en kijk, zoek of vraag welke het beste bij je voorwaarde passen. Natuurlijk bestaat er niet een laptop die alles heeft, maar in de buurt zal er vast wel een komen. Vraag aan mensen in je omgeving om hulp, mensen in de winkel (kan gevaarlijk zijn omdat hun moeten verkopen natuurlijk haha) of vraag wat rond in forums. Het duurt misschien even, maar dan ben je waarschijnlijk wel helemaal tevreden met de laptop die je uiteindelijk kiest.

Welke laptop/computer heb jij?
Liefs, Kimberly