Een nieuw huis, een nieuwe vijver.

Een nieuw huis, een nieuwe vijver.

Zoals jullie misschien wel weten hadden wij in ons vorige huis een grote vijver aangelegd. Ik vind vijvers echt fantastisch en kan uren kijken naar de vissen en andere dieren die erop afkomen. Dus toen ik hoorden dat mijn ouders wilden verhuizen heb ik ook gevraagd of we weer een huis met een vijver zouden krijgen. Dit was helaas niet het geval, maar mijn vader had mij wel belooft dat hij een nieuwe vijver zou gaan uitgraven. 

 

Enkele maanden later toen we verhuisd waren kwam mijn vader tijdens het voorjaar eindelijk toe aan het uitgraven:

vijver uitgraven

Na het uitgraven van de vijver moesten we de vijverfolie van tuinenvijverdirect.nl die op maat gemaakt was strak en netjes aanlegen. Dit was nog een behoorlijke klus waar we ons echt op verkeken hadden, we waren hier zeker een aantal uurtjes zoet mee. Hierna konden we de vijver gaan vullen met leidingwater. Omdat leidingwater niet alle voedingsstoffen bevat die vissen nodig hebben moesten we ook wat GH-Extra in de vijver stoppen. Nu de vijver al vorm gekregen had en gevult was konden we wat mooie waterplanten uitzoeken. 

Ik vind dit een hele mooie plant:

waterplant

Helaas kan je niet gelijk vissen in een gloednieuwe vijver stoppen, je moet eerst de planten en vijver het werk laten doen voor een aantal weken voordat je de vissen uitzet. 

Na een aantal weken wachten was de vijver goedgekeurd om vissen er in uit te zetten. De vissen konden we bij de plaatselijke tuincentra kopen. De vissen die we gekocht hadden waren Ghost Koi karpers (deze worden bijna even groot als normale koi karpers!), Shubunkins en een aantal steurs. 

Ik kan het echt iedereen aanraden om een vijver in je tuin aan te leggen. Wij hebben er iedere dag dat we in de tuin zijn plezier van, vooral als we onder de tuinmaximaal overkapping zitten!